Bofællesskabet Kernehuset

Bofællesskabet Kernehuset er et bosted for 9 mennesker med betydeligt og varigt nedsat funktionsevne. Alderen p.t. er fra ca. 20 til 50+ år. Der tilbydes ophold i boform efter Almenboliglovens § 105 stk. 2, samt personlig omsorg, hjælp, pleje og pædagogisk støtte efter Servicelovens §§ 83 og 85.

Kernehusets adresse

Hvidkærparken 3, Nr. Lyndelse
5792 Årslev
Tlf. 72 53 68 36

Husets fysiske rammer

Kernehuset blev bygget i 1996 og ejes af boligselskabet Bo-Fyn, som selv står for udlejningen. Huset består af otte selvstændige lejligheder på ca. 50 m2. Lejlighederne har eget badeværelse, soveværelse og køkken, som er i åben forbindelse med stuen.

I tilknytning til lejlighederne er fællesarealerne, som består af køkken, personalekontor, stue, vaskerum, terrasse og have.

Til bofællesskabet hører en stor dejlig terrasse, hvor vi om sommeren hygger, griller, læser avis og drikker kaffe. Desuden har vi en stor have med bålplads, hvor vi et par gange i løbet af sommeren laver aftensmad. Vi hygger også med at spille petanque, hockey, fodbold, æggeløb osv.

Vi er også de lykkelige ejere af et værksted, hvor vi kan male, ordne blomster, save, hamre og banke, samt et cykelskur til alle cyklerne.

Beliggenhed

Kernehuset ligger i Nr. Lyndelse i gå-afstand fra både lægehus, busholdeplads, frisør og indkøbsmuligheder. Der kører busser til Odense et par gange i timen i hverdagene og lidt mindre i weekenderne.

Målsætning

Bofællesskabet er et hjem, hvor den enkelte beboer skal kunne udvikle sig i forhold til egne ønsker og behov. Det er vigtigt, at hver enkelt oplever, at de har indflydelse på deres egen tilværelse.

I hverdagen skal beboerne møde udfordringer, der giver mulighed for at lære nye færdigheder, men samtidig vide, at det sker i et trygt miljø, hvor der allerede er spændt et ”sikkerhedsnet” ud.

Kernehuset leaser en bus, som beboerne betaler til hver måned (diesel, forsikring, vedligeholdelse, leasingafgift osv.). Vi er også de glade ejere af en tvillinge-elcykel, som bliver brugt flittigt af stort set alle i huset. Også af dem der kan cykle selv.