Bofællesskabet Søbo

Bofællesskabet SØBO er et bosted for 9 mennesker med betydeligt og varigt nedsat funktionsevne. Alderen p.t. er fra ca. 30 til ca. 60 år. Der tilbydes støtte/vejledning og pleje efter Servicelovens §§ 83 og 85, boligerne udlejes af Boligselskabet Danmark i henhold til Almenboliglovens § 105 stk. 2.

Søbos adresse

Søvej 21 B
5750 Ringe
Tlf. 72 53 06 58 / 72 53 68 16

Fysiske rammer

I 2003 blev det tidligere plejehjem på Søvej i Ringe ombygget til bofællesskabet Søbo med ni lejligheder. Søbo ejes af Boligforeningen Faaborg-Midtfyn, som står for udlejningen.

Alle lejligheder har egen terrasse, stue, soveværelse, stort badeværelse og tekøkken. Alt er handicapvenligt indrettet, så fysisk immobilitet er ikke en hindring for at bo i Søbo.

I tilknytning til lejlighederne er der fællesarealer med bl.a. køkken, stue, vaskerum, have og to terrasser – den ene med udsigt til søen.

Bofællesskabet har egen bus.

Beliggenhed

Bofællesskabet er centralt og smukt beliggende ved Ringe Sø med ideelle muligheder for gåture, madkurv under fri himmel m.m.

Der er gåafstand til alle butikker, bank, biograf, bibliotek, bus- og togforbindelser, svømmehal m.m. 

Målsætning

Bofællesskabet er et hjem, hvor hver enkelt beboer har størst mulig indflydelse på eget liv efter den enkeltes individuelle forudsætninger, ønsker og behov.

Der forsøges målrettet at udvikle selvtillid, selvstændighed, realistisk selvforståelse og ansvarlighed for eget liv og for livet i fællesskabet.

Tryghed og overskuelighed i hverdagen vægtes højt.

Vi er opmærksomme på at opdage nye aktiviteter, som udfordrer og udvikler den enkelte personligt og til gavn for fællesskabet.